Instagram telegram Eitaa

طراحان سبک زندگی – حضرت آدم (ع)

طراحان سبک زندگی – حضرت آدم (ع)

حضرت آدم(ع) قاعده تبعیت  

مطالبه رهبر انقلاب اسلامی در مورد سبک زندگی ایرانی اسلامی در سال ۶۸ آغاز و با (نرم افزار تمدن اسلامی) در سال ۹۱ ادامه یافت.این مطالبه که به مثابه حکم جهاد فرهنگی می باشد، بذر اندیشکده سبک زندگی را در سال ۹۲ با رسالت تبیین، تدوین و ترویج ( طرح جامع زندگی اسلامی ) با محوریت (سنت های الهی معنوی) کاشت. منبع انحصاری سنت های معنوی قرآن می باشد که در این بین قصص انبیا و اولیای الهی و درگیری علمی و عملی آنان با طاغوت های زمان جایگاهی ویژه دارند چرا که هدف اصلی از قصص قرآنی معرفی (سنت های معنوی) و تحقق تاریخ نافع می باشد.لذا برای ساخت سبک زندگی اسلامی باید بر کشف سنت های معنوی متمرکز شد و برای کشف آنان باید به جستجوی صفحات قرآن و به خصوص قصص انبیا و اولیای الهی پرداخت. جزوات پیش رو گزارش محتوایی جلسات تاریخ سبک زندگی در فاز حیات طیبه می باشد.

تقسیم بندی داستان حضرت آدم (ع)

داستان حضرت آدم (ع) را می توان در ده بخش مطرح نمود. این مطلب یک نظریه علمی ثابت شده است که مجال بسط آن در این جزوه نمی باشد.

  1. خلقت جسم و سپس روح حضرت آدم (ع) و حواء
  2. ماجرای سجده ملائکه بر حضرت آدم (ع)
  3. ماجرای اعتراض ملائکه و مکالمه خداوند و ملائکه
  4. ماجرای اثبات برتری آدم بر ملائکه
  5. مخالفت شیطان با سجده و شیطان شناسی
  6. ورود حضرت آدم (ع) به بهشت آزمایشی و مختصات آن
  7. مکالمه شیطان و حضرت آدم (ع)
  8. میوه ممنوعه و ترک اولی حضرت
  9. کیفیت توبه حضرت آدم (ع) و حوا
  10. ماجرای هبوط حضرت آدم (ع)به عالم طبیعت

هر کدام از بخش های فوق در آینده مورد بررسی قرار می گیرند.

بعد ملکوتی و ملکی

برای بررسی بهتر و استخراج مطالب کاربردی تر لازم است که آیات فوق از صفحات مکتوب بیرون آمد و در تابلوی آموزشی جایگزین شود. تا شاید این گونه  بتوان محتوای آیات را بهتر درک کرده و قاعده ای مورد نظر را بهتر شرح داد.

حضرت آدم (ع) قاعده تبیعیت

حضرت آدم (ع) قاعده تبعیت

این تابلو در سرفصل های کلی خود به دو بُعد ملکوت (علمی) و مُلک (عملی) تقسیم شد که در ملکوت آیانی قرار می گیرند که وحی الهی در پی بیان مطالب علمی است در حالی که در مُلک آیاتی مطرح می شود. که ناظر به عمل می باشند و تبعات قبول یا نکول (عدم قبول) آیات ملکوتی را تبیین می کند. ناگفته  واضح است که هر دو بُعد مکلوتی و ملکی، برای ساخت سبک زندگی بسیار مهم و موثر می باشند. اما در بُعد ملک قبول و عمل یا نکول و ترک دستورات الهی سبب ساخت دو نوع حیات می شود که یکی با نام حیات طیبه و دیگری با نام حیات خبیثه تشریح گردید است. در ادامه به تفصیل این بخش ها و استخراج قاعده های سبک زندگی خواهیم پرداخت.

بخش ملکوت :

همانطور که می دانیم حضرت آدم و حضرت حوا در بهشت مثالی مشغول زندگی بود که به امتحان الهی و فریب شیطانی مبتلا شد و مرتکب ترک اولی و خوردن میوه ممنوعه می شوند، اگر چه خداوند توبه آنها را می پذیرد اما آن دو  به واسطه اثر وضعی ترک اولی به عالم طبیعت هبوط کردند. هنگام هبوط ، خداوند از حیث ملکوتی خود، آنها را مورد خطاب قرار می دهد ، این خطاب برای آن بسیار مهم و برای امروز بسیار مهم تر است چرا که بعد از هزاران سال با هدفی روشن بر قلب نازنین پیامبر نازل شد و دوباره در کتاب آسمانی بیان می شود:

ملکوت

قاعده تبعیت

مانند سایر تابلوهای تاریخ انواع سبک زندگی بر اساس تاریخ رهبران و اولیای الهی و شیطانی و آیات مرتبط به انها تنظیم شد.

که در پایان، از بررسی این آیات قاعده های استخراج می شود. که هر کدام از این قاعده ها، سبب تولید یک اصل سبک زندگی  می شود.

امکان  دارد که در هر قصه از اولیا یا رهبران ده قاعده استخراح شود. اما برای دسته بندی بهتر همانطور که در علم مدیرت به عنوان راهکار مطرح است،

از کدینگ کردن از طریق نام گذاری یا شماره گذاری و غیره استفاده می شود که ما در این میان با نام مهمترین قاعده استخراجی از ان قصه را به عنوان نام انتخاب می کنیم

اول – هبوط :

قَالَ اهْبِطَا مِنْهَا جَمِیعَا هبوط آنها به عالم ناشناخته طبیعت که با کلمه جمیعا  همراه شد و حاکی از. هبوط آدم و حواء و نسل های آینده می باشد، این ضرورت عقلی را، ثابت می کند که خداوند متعال برای. هدایت آنها، راه سعادت و نجات از مصایب و در مقابل استفاده از فرصت های دنیا را به آنها آموزش دهد که. در ادامه، این آیات به راهنمایی کلیدی خداوند به حضرت آدم و همسر و نسل های آیند او  اختصاص دارد و. وجه اهمیت این آیات برای همین است.

دوم – عداوت :

بَعْضُکُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ : هبوط به دنیا با آغاز اختلافات بشری همراه است چرا که منابع عالم طبیعت و زمین محدود و خواسته های نفسانی انسان نامحدود است و این مساله قطعا اختلافات و نزاع های زیادی را بر می انگیزد. این مساله مهم ( منابع محدود نیازهای نامحدود ) را باید ریشه ای ترین مساله در تحلیل اختلافات موجود در جهان فعلی دانست. به این صورت که درگیری های بین کشورها و دولت ها برای قدرت طلبی ، درگیری های بین خانواده ها برای فخرفروشی و تکبر و غیره هیچ دلیل ریشه ای جز همین امر، ندارد.

سوم – هدایت :

فَإِمَّا یَأْتِیَنَّکُم مِّنى هُدًى : حال برای  این انسان در عالم طبیعت با این تعارضات جدی، هیچ بیرون رفتی از مشکلات طبیعی  نخواهد بود مگر  با هدایت های که از طرف من (خداوند) می رسد.                                                            

اگر چه  هدایت های الهی هزاران نوع اعم از آیات قرآن و رخدادها وغیره می باشند، اما در یک دسته بندی می توان آنها را به دو دسته کلی تقسیم نمود:

الف – (هدایت درونی) : هدایتی که خداوند از طریق اعطای عقل برای فهم حُسن و قُبح عقلی ( درستی ها و بدی ها ) و همچنین از طریق فطرت که فهم حلال ها و حرام ها ( خوبی ها و زشتی ها) محقق می نماید و بهترین هدایت الهی را از درون، جلوی پای انسان قرار می دهد.

ب- (هدایت بیرونی) : هدایتی که پیامبران الهی با این وظیفه ارسال شدند و علاوه بر آنها کتاب های آسمانی آن پیامبران نیز مصداق روشنی از هدایت بیرونی می باشند که مانند خورشید وظیفه هدایت بشری را به عهده دارند.

نظر شما برای ما ارزشمند هست